Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Guzika z sera twarogowego 100 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 g 
Skip to content