Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser żółty 60 g (MLE)
  • Ogórek zielony 50 g
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 200 g

– Śniadanie

  • Dieta podstawowa 
  • Zupa jarzynowa 200 g (SEL SOJ)
  • Ziemniaki 200 g
  • Bigos z kapusty kiszonej z kiełbasą 
  •  200 g  (SEL SOJ)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content