Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 60 g (MLE)
- Ogórek zielony 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 200 g
– Śniadanie
- Dieta podstawowa
- Zupa jarzynowa 200 g (SEL SOJ)
- Ziemniaki 200 g
- Bigos z kapusty kiszonej z kiełbasą
- 200 g (SEL SOJ)
- Napój owocowy 250 ml