Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 30g (SEL)
- Serek topiony 30g (MLE)
- Pomidor 50g
- Sałata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (GLU SEL,JAJ)
- Udko z kurczaka z pieca 200g
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Salata z sosem winegret 75g
- Kalafior gotowany 75g
- Kompot owocowy 250ml
