Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka drobiowa 30g  (SEL)
  • Serek topiony 30g (MLE)
  • Pomidor 50g 
  • Sałata
  • Banan 150g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (GLU SEL,JAJ)
  • Udko z kurczaka z pieca 200g 
  • Sos pietruszkowy 80ml  (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Salata z sosem winegret 75g 
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści