Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Banan

– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (SOJ, SEL)
- Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
- Gulasz drobiowo – wieprzowy 150 g (GLU SEL)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Buraczki gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
