Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (SOJ, SEL)
  • Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
  • Gulasz drobiowo – wieprzowy 150 g (GLU SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content