Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g
– Obiad
- Zupa krem z białych warzyw z grzankami 300ml (GLU,SEL)
- Filety rybny panierowany 100 g (JAJ GLU, RYB)
- Sos grecki 150 ml (GLU,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g(MLE)
- Kompot owocowy 250 ml