Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna z pietruszka zielona 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Salata
- Jabłko 150g

– Obiad
- Zupa ogórkowa 300ml (GLU, SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos chrzanowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka bułgarska 75g
- Kalafior gotowany z marchewka 75g
- Kompot owocowy 250 ml
