Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna z pietruszka zielona 70 g (JAJ)
  • Pomidor  50 g
  • Salata
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa ogórkowa 300ml (GLU, SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g  (RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka bułgarska 75g
  • Kalafior gotowany z marchewka 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content