Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo graham 90g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 30g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60g (SEL)
  • Ogórek kiszony 50 g
  • Salata
  • Gruszka 150 g

– II Śniadanie

  • kisiel b/c 200 ml 

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 200 ml (GLU, SEL)
  • Udko z kością z pieca 200g
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos beszamelowy 80ml (GLU)
  • Surówka z selera 75g
  • Fasolka szparagowa 75g
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml.
Skip to content