Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo graham 90g (GLU)
- Pieczywo mieszane 30g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60g (SEL)
- Ogórek kiszony 50 g
- Salata
- Gruszka 150 g
– II Śniadanie
- kisiel b/c 200 ml

Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 200 ml (GLU, SEL)
- Udko z kością z pieca 200g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos beszamelowy 80ml (GLU)
- Surówka z selera 75g
- Fasolka szparagowa 75g
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml.
