Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka bartnika drobiowa 30g (SEL,SOJ)
- Serek śmietankowy 30g (MLE)
- Pomidor 50g
- Salata
- Jablko 150g

– Obiad
- Zupa brokulowa z ziemniakami 300ml (SEL,SOJ)
- Fasolka po bretońsku 200g (SOJ)
- Ziemniaki 200g
- Salata z jogurtem 75g (MLE)
- Kompot owocowy 250ml
