Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku  250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka bartnika drobiowa 30g (SEL,SOJ)
  • Serek śmietankowy 30g (MLE)
  • Pomidor 50g
  • Salata
  • Jablko 150g 

– Obiad

  • Zupa brokulowa z ziemniakami 300ml (SEL,SOJ)
  • Fasolka po bretońsku 200g (SOJ)
  • Ziemniaki 200g 
  • Salata z jogurtem 75g  (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści