Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70g (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Jabłko surowe 150g 

– Obiad

  • Zupa krupnik z ziemniakami 300ml (GLU)
  • Filet rybny panierowany 100g (GLU JAJ RYB)
  • Sos grecki 150ml (SEL)
  • Ziemniakami z zieleniną 200g 
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści