Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU ,MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Kielbasa żywiecka 60g (SEL)
  • Ponidor 50g 
  • Salata 
  • Arbuz 150g 

– Obiad

  • Zupa grochowa z kiełbasą 300ml (SOJ, SEL)
  • Racuchy drożdżowe z jabłkiem (GLU MLE JAJ)
  • Sos jogurtowo-waniliowy 80ml (MLE)
  • Sok warzywny 200ml (SEL)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści