Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU ,MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Kielbasa żywiecka 60g (SEL)
- Ponidor 50g
- Salata
- Arbuz 150g

– Obiad
- Zupa grochowa z kiełbasą 300ml (SOJ, SEL)
- Racuchy drożdżowe z jabłkiem (GLU MLE JAJ)
- Sos jogurtowo-waniliowy 80ml (MLE)
- Sok warzywny 200ml (SEL)
- Kompot owocowy 250ml
