Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Arbuz 250 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL)
- Bitka wieprzowa duszona z ziołami
- 100 g (SEL)
- Sos potrawkowy 80ml (GLU)
- Ziemniaki 200g
- Sałata z surowego ogórka 75g
- Buraczki gotowane 75 g
- Kompot z owoców 250 ml