Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Ogórek kiszony 50 g 
  • Sałata
  • Jabłko 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Obiad

  • Zupa kapuśniak 300 ml (SEL)
  • Filet rybny z pieca 100g (RYB)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sos grecki 150 g (GLU,SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Marchew gotowana 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content