Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU)
- Omlet mięsny 100 g (JAJ SEL GLU)
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU, MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Cukinia duszona 150 g
- Kompot z owoców mrożonych. 250 ml