Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kiełbasa śląska 80 g  (SOJ)
  • Keczup 10 g 
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Gruszka 150g

– Obiad

  • Zupa Krupnik 300 ml (SEL SOJ)
  • Naleśniki z serem 2 szt (GLU MLE JAJ)
  • Naleśniki z dżemem 2szt (GLU MLE JAJ)
  • Sos jogurtowy owocowy 80 ml (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content