Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (MLE, JAJ GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z indyka  60 g (SEL,SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
  • Racuchy z jabłkiem 300 g ( GLU MLE, JAJ)
  • Sos jogurtowo-owocowy 100 ml (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content