Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE, JAJ GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka z indyka 60 g (SEL,SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
- Racuchy z jabłkiem 300 g ( GLU MLE, JAJ)
- Sos jogurtowo-owocowy 100 ml (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml