Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa gotowana 60 g (SEL)
- Ogórek zielony 50g
- Salata
- Gruszka 150g

– Obiad
- Zupa grochowa z kiełbasą 300ml (GLU, SEL)
- Nalesnik z dzemem 2szt (GLU MLE, JAJ)
- Naleśniki z serem 2szt (GLU MLE, JAJ)
- Sos jogurtowy 80ml (MLE)
- Sok warzywny 200ml
- Kompot owocowy 250ml
