Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g  (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka wieprzowa gotowana 60 g (SEL)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Salata
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa grochowa z kiełbasą 300ml (GLU, SEL)
  • Nalesnik z dzemem 2szt (GLU MLE, JAJ)
  • Naleśniki z serem 2szt (GLU MLE, JAJ)
  • Sos jogurtowy 80ml (MLE)
  • Sok warzywny 200ml 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści