Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Salceson ozorowy 70g (SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g
  • Sałata
  • Arbuz 250 g

– Obiad 

  • Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Makaron 200g (GLU,JAJ)
  • Sos bolognese 150 ml (SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot z owoców 250 g
Skip to content