Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Salceson ozorowy 70g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Arbuz 250 g
– Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Makaron 200g (GLU,JAJ)
- Sos bolognese 150 ml (SEL)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot z owoców 250 g