Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 30 g (SEL)
- Ser topiony 30 g (MLE)
- Ogórek kiszony 50g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa dyniowa z grzankami 300 ml (SEL)
- Udko z kurczaka 200 g SEL (SOJ)
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Warzywa gotowane 75 g (SEL)
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kompot owocowy 250 ml