Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 30 g (SEL)
  • Ser topiony 30 g (MLE)
  • Ogórek kiszony 50g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

Dieta łatwostrawna

– Obiad

  • Zupa dyniowa z grzankami 300 ml (SEL)
  • Udko z kurczaka 200 g SEL (SOJ)
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Warzywa gotowane 75 g (SEL)
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content