Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (MLE, GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Serek śmietankowy 30 ml (MLE)
  • Szynka gotowana 30 ml (SOJ)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (SOJ, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Fasolka po bretońsku 200g (SOJ)
  • Surówka z selera i jabłka 75g (SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content