Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE, GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Serek śmietankowy 30 ml (MLE)
- Szynka gotowana 30 ml (SOJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa koperkowa 300 ml (SOJ, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Fasolka po bretońsku 200g (SOJ)
- Surówka z selera i jabłka 75g (SEL)
- Kompot owocowy 250 ml