Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsno -warzywna 70 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 150 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (GLU SEL)
- Ziemniaki 200 g
- Sos chrzanowy 80 ml (GLU)
- Jajko gotowane 2szt
- Buraczki gotowane 75 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml