Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g  (GLU)
  • Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta mięsno -warzywna 70 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko 150 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki 200 g
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU)
  • Jajko gotowane 2szt
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content