Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Jabłko 150 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
  • Gulasz myśliwski z mięsem drobiowym 250 g (SEL, GLU)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content