Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml ( GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 150 g
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa koperkowa 300 ml (SEL SOJ)
- Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
- Gulasz myśliwski z mięsem drobiowym 250 g (SEL, GLU)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml