Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Omlet jajeczny 100 g (JAJ, GLU, MLE)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa ziemniaczana 300 ml (SEL)
- Pulpety mięsny 100 g ( SEL)
- Makaron 200 g (GLU)
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Surówka Colesław 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Napój owocowy 250 ml