Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Omlet jajeczny 100 g (JAJ, GLU, MLE)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata
  • Gruszka świeża 150 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa ziemniaczana 300 ml  (SEL)
  • Pulpety mięsny 100 g ( SEL)
  • Makaron 200 g (GLU)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Surówka Colesław 75 g 
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content