Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta wielowarzywna 30 g (SEL)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Pieczeń wieprzowa 100g
- Ziemniaki 200 g
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Kapusta kiszona gotowana 75g
- Buraczki gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml