Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml ( SEL)
- Filety rybny gotowany 100 g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Sos grecki ml (SEL)
- Napój owocowy 250 ml