Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 0 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsno -warzywna 70 g (SOJ)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (GLU SEL)
- Kasza gryczana 200 ml (GLU)
- Pieczeń rzymska 100 g (SEL)
- Buraczki gotowane 75 g
- Kalafior gotowany 75g
- Sos pieczarkowy 80 ml (GLU)
- Napój owocowy 250 ml