Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna budyniowa 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka konserwowa 30 g (SEL)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Papryka konserwowa 50 g
- Sałata
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (SEL)
- Filet drobiowy panierowany 100 g (JAJ GLU SEL)
- Ziemniaki 200 g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Buraczki gotowane 150 g
- Napój owocowy 250 ml