Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna budyniowa 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka konserwowa 30 g (SEL)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Papryka konserwowa 50 g
  • Sałata

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (SEL)
  • Filet drobiowy panierowany 100 g (JAJ GLU SEL)
  • Ziemniaki 200 g
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
  • Buraczki gotowane 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content