Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa grysikową 300 ml ( GLU, SEL)
- Jajko sadzone 100 g (JAJ)
- Ziemniaki 200 ml
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Marchew gotowana 150 g
- Napój owocowy 250 ml