Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Rzodkiewka 50 g
  • Sałata

Dieta łatwostrawna

– Obiad

  • Zupa grysikową 300 ml ( GLU, SEL)
  • Jajko sadzone 100 g (JAJ)
  • Ziemniaki 200 ml
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Marchew gotowana 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content