Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka konserwowa 35g (SEL)
  • Jajko gotowane 25g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Ryż na mleku 200 g (MLE)
  • Mus jabłkowy 100 g 
  • Sos jogurtowy 100 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content