Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasztet drobiowy 60 g (SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (SEL, GLU)
  • Omlet mięsny 100 g (JAJ GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200.g
  • Surówka z kapusty białej 75 g 
  • Kalafior gotowany 75g
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content