Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasztet drobiowy 60 g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa koperkowa 300 ml (SEL, GLU)
- Omlet mięsny 100 g (JAJ GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200.g
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Kalafior gotowany 75g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Napój owocowy 250 ml