Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml ( SEL)
  • Makaron 200 g (GLU)
  • Sos pomidorowy z kurczakiem 150 ml (GLU)
  • Warzywa gotowane 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Oplus_131072
Skip to content