Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml ( SEL)
- Makaron 200 g (GLU)
- Sos pomidorowy z kurczakiem 150 ml (GLU)
- Warzywa gotowane 150 g
- Napój owocowy 250 ml