Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z kaszką 300 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml  (GLU,MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka prażona 200 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
  • Schab z pieca duszony 100 ml (GOR)
  • Sos pieczeniowy 8 ml
  • Ziemniaki 200 g
  • Surówka z kapusty białej kapusty 75g
  • Fasolka szparagowa 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content