Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna z kaszką 300 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka prażona 200 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU SEL)
- Schab z pieca duszony 100 ml (GOR)
- Sos pieczeniowy 8 ml
- Ziemniaki 200 g
- Surówka z kapusty białej kapusty 75g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Napój owocowy 250 ml