Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Szynka drobiowa 50g (7)
  • Pomidor 50g
  • Sałata
  • Masło 20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

II śniadanie

  •   Koktajl owsiano -owocowy 200ml

– Obiad

  • Zupa z soczewicy 300ml (1, 3, 7)
  • Mięso drobiowe 100g
  • Ziemniaki 150g (2)
  • Warzywa gotowane 150g
  • Sos śmietanowy 80ml (2)
  • Kompot z owoców 250ml
Skip to content