Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU,)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 35g (SEL)
- Ser topiony 25 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Kotlet mielony z pieca 100 g (SEL,JAJ GLU)
- Surówka z marchwi i selera 75g
- Buraczki gotowane 75 g
- Sos poprawkowy 80 ml ( GLU)
- Napój owocowy 250 ml