Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU,)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 35g (SEL)
  • Ser topiony 25 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Kotlet mielony z pieca 100 g (SEL,JAJ GLU)
  • Surówka z marchwi i selera 75g 
  • Buraczki gotowane 75 g
  • Sos poprawkowy 80 ml ( GLU)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content