Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (SEL)
  • Ziemniaki 200 g 
  • Fasolka po bretońsku 200 g (SOJ)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content