Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Śniadanie

  • Pieczywo mieszane 120g (1,2)
  • Masło 20g (2)
  • Pasta z wędliny 70g (7)
  • Pomidor 50g
  • Gruszka 200g
  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250g (1,2)

II śniadanie

  • Kefir 200ml (2)

– Obiad

  • Zupa barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami 300ml (7)
  • Gulasz drobiowy 100g (6)
  • Ziemniaki 200g
  • Kapusta kiszona gotowana 150g
  • Kompot b/c 200ml
  • Podwieczorek
  • Sok z grejpfrutowy b/c 200ml
Skip to content