Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Śniadanie
- Pieczywo mieszane 120g (1,2)
- Masło 20g (2)
- Pasta z wędliny 70g (7)
- Pomidor 50g
- Gruszka 200g
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250g (1,2)
– II śniadanie
- Kefir 200ml (2)
– Obiad
- Zupa barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami 300ml (7)
- Gulasz drobiowy 100g (6)
- Ziemniaki 200g
- Kapusta kiszona gotowana 150g
- Kompot b/c 200ml
- Podwieczorek
- Sok z grejpfrutowy b/c 200ml