Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Ogórek kiszony 50 g 
  • Sałata 

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (GLU SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 g (GLU, RYB,JAJ)
  • Sos grecki 150 ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content