Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna.

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (1,2)
  • Zupa mleczna owsianka 300ml (1,2)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Szynka drobiowa 60g (7)
  • Papryka zielona 50g
  • Masło 20g
  • Arbuz 200g

– Obiad

  • Zupa Jarzynowa 300ml (1,7)
  • Schab gotowany 100g (7)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos pietruszkowy 80ml
  • Buraczki 150g
  • Napój 200ml
Skip to content