Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (1,2)
  • Zupa mleczna -zacierka 300ml (1,2)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Serek ziołowy  70g (2)
  • Miód 30g
  • Masło 20g
  • Gruszka świeża 200g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300ml (1,7)
  • Jajko sadzone na parze 2szt (7)
  • Ziemniaki 200g
  • Sos koperkowy 80ml
  • Fasolka szparagowa 150g
  • Napój 200ml
Skip to content