Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Serek topiony 30 g
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Gruszka 200g
– Obiad
- Zupa ogórkowa 300 ml (GLU SEL)
- Udko z kurczaka luzowane
- gotowane 90 g
- Ryż biały gotowany 200ml
- Sos poprawkowy 80 ml (GLU)
- Marchewka z groszkiem zasmażana 150 g
- Napój owocowy 250 ml