Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Serek topiony 30 g
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 200g 

– Obiad

  • Zupa ogórkowa 300 ml (GLU SEL)
  • Udko z kurczaka luzowane 
  • gotowane 90 g 
  • Ryż biały gotowany 200ml
  • Sos poprawkowy 80 ml (GLU)
  • Marchewka z groszkiem zasmażana 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content