Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Śniadanie

  • Kakao na mleku bez cukru 250 ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka graham 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Kiwi 150 g

– II śniadania 

  • Budyń b/c 200 g

Dieta podstawowa 

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
  • Makaron 200 g (GLU)
  • Sos bolognese 150 ml (GLU)
  • Surówka Colesław 75 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content