Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Śniadanie
- Kakao na mleku bez cukru 250 ml (MLE, GLU)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka graham 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Kiwi 150 g
– II śniadania
- Budyń b/c 200 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
- Makaron 200 g (GLU)
- Sos bolognese 150 ml (GLU)
- Surówka Colesław 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Napój owocowy 250 ml