Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
- Ziemniaki 200 g
- Schab pieczony 100 g (SEL)
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Kapusta kiszona gotowana 75 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml