Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SEL)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

Dieta podstawowa 

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
  • Ziemniaki 200 g
  • Schab pieczony 100 g (SEL)
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Kapusta kiszona gotowana 75 g
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content