Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Buka pszenna 50 g  (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Serek wiejski 70 g (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Kotlet jajeczny 100 ml (JAJ,GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z kapusty białej 75 g 
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Napój owocowy 250 g
Skip to content