Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Buka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Serek wiejski 70 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g

– Obiad
- Zupa barszcz z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Kotlet jajeczny 100 ml (JAJ,GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Napój owocowy 250 g
