Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kakao 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Pomidor 30 g
- Ogórek 30 g
- Gruszka 200 g
– Obiad
- Zupa grysikową 300 ml (GLU, SEL)
- Makaron 200 g (GLU, JAJ, SEL)
- Sos boloński 150 ml (GLU, SEL)
- Fasolka szparagowa got. 150 g
- Napój owocowy 250 ml