Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kakao 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Pomidor 30 g
  • Ogórek 30 g
  • Gruszka 200 g

– Obiad

  • Zupa grysikową 300 ml (GLU, SEL)
  • Makaron 200 g (GLU, JAJ, SEL)
  • Sos boloński 150 ml (GLU, SEL)
  • Fasolka szparagowa got. 150 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content