Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z makaronem 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ogórek kiszony 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 200 g

– Obiad

  • Zupa grysikowa 300 ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Medalion mięsny 100 g (SEL, GLU JAJ)
  • Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka Colesław 75 g
  • Kalafior gotowany 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content