Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z makaronem 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 200 g
– Obiad
- Zupa grysikowa 300 ml (GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Medalion mięsny 100 g (SEL, GLU JAJ)
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU)
- Surówka Colesław 75 g
- Kalafior gotowany 75 g
- Napój owocowy 250 ml