Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Polędwica z indyk 30g (SEL)
- Salceson ozorowy 30g (SOJ)
- Masło 20g (MLE)
- Ogórek zielony 50g, Sałata
- Banan 150g
– Obiad
- Pomidorowa z ryżem 300ml (SEL)
- Filet drobiowy duszony 100g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos koperkowy 80ml (GLU)
- Brokuł 150g
- Napój owocowy 250ml