Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
  • Polędwica z indyk 30g (SEL)
  • Salceson ozorowy 30g (SOJ)
  • Masło 20g (MLE)
  • Ogórek zielony 50g, Sałata
  • Banan 150g

– Obiad

  • Pomidorowa z ryżem 300ml (SEL)
  • Filet drobiowy duszony 100g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos koperkowy 80ml (GLU)
  • Brokuł 150g
  • Napój owocowy 250ml
Skip to content