Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
  • Zupa mleczna z ryżem 300ml (7)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Wędlina 60g (10)
  • Pomidor 60g, Sałata 
  • Masło 20 g (2)
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (9)
  • Leczo warzywne z kurczakiem 
  • 250 g (1.7)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sałata z jogurtem 75g (7)
  • Napój 250 ml
Skip to content