Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z kaszką manna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka konserwowa 60 g (SEL)
  • Ogórek świeży 50 g
  • Sałata
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU, MLE, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Twarożek 100 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content