Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE,GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Ser żółty 50 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata

– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (SEL)
- Schab duszony w całości 100 g (GOR)
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Napój owocowy 250 ml
