Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE,GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ser żółty 50 g (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Rzodkiewka 50 g
  • Sałata

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (SEL)
  • Schab duszony w całości 100 g (GOR)
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g 
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty białej 75 g
  • Buraczki gotowane 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content