Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 309 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Masło 20 g(MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko pieczone 200 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa grysikowa 300 ml (GLU,SEL)
- Mięso drobiowe duszone 100 g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Fasolka szparagowa 150 g
- Marchew 50 g
- Napój owocowy 250 ml