Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 309 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Masło 20 g(MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko pieczone 200 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa grysikowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Mięso drobiowe duszone 100 g 
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Marchew 50 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content