Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (Gl, Ml)
  • Kawa zbożowa 250 ml (Gl, Ml)
  • Wędlina 30 g 
  • Serek topiony 30 g
  • Masło 20 g
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (Gl, Se)
  • Makaron 200g (Gl, Ja)
  • Sos pomidorowy z kurczakiem 180 ml (Gl)
  • Fasolka szparagowa 75g
  • Marchew got. 75g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content